خواص زالو درمانی
زالو درمانی و خواص آن در طب سنتی
سالیان درازی است که از طب سنتی در کنار طب پزشکی امروزی استفاده میشود و تاکنون موفقیتهای بسیاری در زمینه پیشگیری و درمان بیماریها داشته است. یکی از درمانهای سنتی که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است زالو درمانی است. این روش درمانی ابتدا در مصر وجود داشت و پس از آن زالو درمانی به ایران و همچنین کشورهای اروپایی راه یافت. برای آشنایی با این زالو درمانی ادامه این مقاله را دنبال کنید.
خواص زالو درمانیزالو درمانی چیست؟
زالو از نرمتنان آبزی است که در شالیزارها و مردابهازندگی میکند. برخی از انواع زالو بسیار سمی و خطرناک هستند و بعضی از انواع زالوها مفید و آثار درمانی ارزندهای دارند. استفاده از زالو برای درمان برخی بیماریها مانند خونرسانی دوباره به مناطقی از بدن که عروق وریدی آسیب دیده و یا بسته شدهاند را زالو درمانی میگویند. این درمان سنتی تاریخچهای طولانی دارد و ابن سینا در کتاب قانونش به انواع زالو و زالوهای سمی اشاره کرده است. خاصیت درمانی زالو در بزاق دهانش است که یک ماده ضد انعقاد به نام هیرودین دارد و موجب بازشدن گرفتگی رگها و افزایش خونرسانی به مغز و بدن میشود.
توجه: زالو درمانی میتواند جایگزینی برای حجامت باشد زیرا زالو بهتر میتواند خون فاسد را از عمق بدن بیرون بکشد.
توجه: اگر فردی مبتلا به بیماری باشد که به واسطه آن با مشکل انعقاد خون روبهرو است باید قبل از اقدام برای زالو درمانی این مسئله را با درمانگر خود حتما مطرح کند.
خواص زالو درمانی
در حال حاضر در دنیا از این روش برای بهبود جریان گردش خون در موضع جراحی و پیوند اعضا استفاده میشود. استفاده از زالو به خصوص در جراحیهایی كه عضوی پیوند شده ، موجب میشود تا علاوه بر خونرسانی و تغذیه بهتر اندام از ایجاد بافت سیاه و التهاب در ناحیه جراحی پیشگیری شود. همچنین در برخی از کشورها برای درمان آب سیاه چشم نیز که به دلیل اختلال در شبکه عروقی چشم به وجود میآید از انداختن زالو در اطراف چشم استفاده میکنند.
یكی دیگر از كاربردهای اعجاب انگیز زالوها خاصیت آنها در تسكین درد و كاهش التهابهای مفصلی و استخوانی است. درمانگران شیوههای طبیعی درمان ، به افرادی كه دچار بیماریهای مفصلی و استخوانی هستند مثل بیماران مبتلا به آرتروز و آرتریت توصیه میكنند شیوه زالو درمانی را تجربه كنند. در این شیوه زالوها با مكیدن موضعهایی كه درمانگر مشخص میكند آنزیمهای ضد درد و ضدالتهاب را به بدن فرد منتقل میكنند كه این آنزیمها با جریان گردش خون به طور كامل موضع موردنظر را درگیر میكند. به این ترتیب علاوه بر تسكین درد و التهابها، خستگی و كوفتگی عضلات را میتوان با گزش زالوها درمان كرد.
خواص زالو درمانیدیگر بیماریهای قابل درمان با زالو درمانی
بیماریهای پوستی: درمان بیماریهای پوستی یک از موارد درمانی مهم و ممتاز در زمینه زالو درمانی میباشد.
اسپاسم و دردهای عضلانی: با زالو اندازی روی مناطق دردناک میتوان درد را کاهش داد و اسپاسم را مرتفع نمود.
بیماریهای دستگاه حرکتی: بیماریهای دستگاه حرکتی شایعترین بیماری زمان حاضر میباشد که این روش میتواند بسیار کمککننده باشد.
تورم چشمها: زالودرمانی نتایج موفقیتآمیزی در درمان تورمهای چشمی داشته است.
بیماریهای قلبی و عروقی: تنگی عروق سیاهرگی مربوط به گشادی رگ میشود که اغلب بر اثر تضعیف بافت پیوندی میباشد که استفاده از این روش برای درمان آن کمککننده است.
اختلال گردش خون: اختلال گردش خون دست و پا (دست و پای سرد) به وسیله زالو در محدوده ستون مهرهها قابل درمان است.
صدمات: زالو درمانی موقعیت خوبی را در درمان کوفتگی صدمات، خون مردگی و ورم کسب کرده است.
بیماریهای گوش: ۲ الی ۴ زالو پشت هر گوشی در فواصل زمانی می تواند اثربخش باشد.
عوارض دیابت: برطرف کردن عوارضی که بیماری دیابت یا قند خون بالا بر روی چشمها و پاها بر جای میگذارد.
سردرد و سینوزیت مزمن: در سردردهای شدید و همچنین عفونت سینوسها درمان با این روش کارساز است.
نقرس: کاهش درد شدید پاها در اثر بیماری نقرس
واریکوسل: از بین بردن عوارض مربوط به واریکوسل بیضهها و درمان ضعف اسپرم مردان
واریس: درمان پیچخوردگی رگها یا همان واریس پا
خواص زالو درمانیبهترین زمان و شرایط زالو درمانی
بیماری هایی از قبیل سردرد و دردهای عضلانی، دیابت نوع دو، چربی خون بالا و بیماریهای پوستی، بیماریهای هورمونی و عفونی را میتوان با روش زالو درمانی بهبود بخشید و یا درمان و کنترل کرد.
بهترین زمان برای زالو درمانی
متخصصان طب سنتی انجام زالو درمانی در تمامی ایام سال را رد نمیکنند ولی بهترین فصل برای این کار را به ترتیب در ابتدا بهار سپس پاییز، تابستان و زمستان میدانند.
به گفته کارشناسان همه خواص زالو تاکنون کشف نشده است و پیش بینی میشود بیش از یکصد ماده موثر با خواص درمانی متفاوت در بزاق زالو وجود داشته باشد.
اگرچه حجامت از نظر علمی مدت هاست از سوی وزارت بهداشت و درمان تأیید شده اما تا کنون اظهارنظر قطعی در مورد زالودرمانی نشده بود. دکتر محمود خدادوست مدیرکل اداره طب سنتی اسلامی وزارت بهداشت زالودرمانی را یکی از روشهای طب سنتی اسلامی میداند .
شرایط مهم در تاثیر زالو درمانی
در زالو درمانی ابتدا باید بدانیم که این روش یکی از روشهای به کار رفته در طب سنتی است و در مرحله پاکسازی بیشترین استفاده را دارد و در همه بیماری های به عنوان درمان اولیه به حساب نمیآید. موارد استفاده از زالو شرایط خاصی را میطلبد، این درمان باید پس از مرحله پاکسازی عمومی بدن باشد، در غیر اینصورت موجب ریزش اخلاط و مواد زاید به موضع زالوگذاری شده و حتی ممکن است موجب تشدید بیماری شود.
در بیماریهای ضعف سیستم ایمنی یا مصرف داروهای مهارکننده سیستم ایمنی، اختلالات انعقادی و سایر بیماریهای خاص استفاده از زالودرمانی توصیه نمیشود.
افراد ضعیفی که تحمل استفاده از حجامت را ندارند، میتوانند از زالودرمانی استفاده کنند ، جذب خون در زالودرمانی از حجامت بیشتر است و زالو فقط خون فاسد را جذب میکند و در درمان بیماریهای پوستی مزمن، درمان جوش و دملهای صورت کاربرد دارد.
زالودرمانی مانند حجامت در افراد زیر دو سال و بالای ۶۰ سال ممنوع است، بیماریهایی مانند دیسک، سردرد ناشی از مشکلات گردنی، خار پاشنه، کیست مویی، وزوز گوش، اختلال جریان خون چشم، بیماریهای وریدی مانند واریس، بیماریهای التهابی اعضای داخلی همچنین میتوانند از زالو درمانی استفاده کنند.
جلسات زالو درمانیتعداد جلسات زالو درمانی
تعداد جلسات زالو درمانی به نوع بیماری بستگی دارد، تعداد جلسات یک تا شش الی هفت جلسه و همچنین فاصله جلسات زالوگذاری و تعداد زالوها میتواند با توجه به بیماری عضو و محل آن متفاوت باشد.
عوارض زالو درمانی
زالو درمانی مانند سایر روشهای درمان میتواند عوارض داشته باشد، در صورت استفاده نابجا و بدون تجویز متخصص و بدون آگاهی کافی، ممکن است بیمار به ورم، دمل، غش و سستی، خونریزی، تب و زخمهای بدخیم دچار شود.
بهترین زمان زالودرمانی
بسیاری از متخصین طب سنتی بهترین زمان استفاده از زالوگذاری را مانند حجامت بعد از نیمه ماه قمری و هفته سوم ماه میدانند، بهترین ساعات انجام زالو درمانی ساعات اولیه صبح در تابستان و در زمستان نزدیک ظهر است.
سه نکته مهم در زالو درمانی
1- استفاده از زالوهای جوان و نابالغ چندان کارآمد نیست ، چرای که زالوی های جوان و نابالغ به اندازه کافی دارای آنزیم ها و مواد مفید در بزاق خود نیستند و در درمان، اثرگذاری مناسب نخواهند داشت.
2- زالوها تنها یک بار باید استفاده شوند. استفاده چندباره از زالو و برای افراد مختلف بسیار خطرناک است . اینکار میتواند راهی برای انتقال انواع بیماری های خونی باشد. با توجه به افزایش تولید زالوی طبی و امکان خرید زالو توسط شرکت هایی که فروش زالو را انجام میدهند حتماً باید زالوی جدید برای زالو درمانی استفاده شود .
3- هرگز نباید زالو را از بدن به زور جدا کرد، باید اجازه داد تا زالو خودش بعداز مکیدن خون از بدن جدا شود . جدا کردن زالو به اجبار باعث میشود که دندانهای زالو بشکند و در زخم باقی مانده و باعث عفونت ، درد و التهاب شود.
خواص زالو درمانی
بهترین زمان برای زالو درمانی٬ بهترین زمان زالو انداختن٬ بهترین زمان زالو درمانی٬ بهترین زمان زالودرمانی٬ بهترین زمان و شرایط زالو درمانی٬ بیماریهای قابل درمان با زالو درمانی٬ تعداد جلسات زالو درمانی٬ خواص زالو برای بیضه٬ خواص زالو برای جوش صورت٬ خواص زالو برای مو٬ خواص زالو برای میگرن٬ خواص زالو برای واریس٬ خواص زالو درمانی٬ درمان بیماری با زالو٬ درمان بیماری پوستی با زالو٬ درمان بیماری چشم با زالو٬ درمان بیماری صرع با زالو٬ درمان بیماری لثه با زالو٬ درمان بیماری لوپوس با زالو٬ درمان بیماریها با زالو٬ زالو٬ زالو درمانی٬ زالو درمانی چیست٬ شرایط مهم در تاثیر زالو درمانی٬ عوارض زالو درمانی٬ نکته مهم در زالو درمانی